حفاری چاه ارت

حفاری چاه ارت

شرکت الولوله در زمینه حفر چاه ارت از بروزترین دستگاه ها و حرفه ای ترین نفرات برای ارائه خدمات استفاده می کند.

کاربرد چاه ارت و لزوم استفاده از سیستم ارت:

برای حفاظت از جان افراد و همچنین تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی در برابر جریان های الکتریکی ناخواسته این جریان باید به زمین منتقل شود. جریان های قوی ناشی از صاعقه و ولتاژ های قوی نیز جزو این موارد می باشد. به همین منظور سیستم ارتینگ طراحی و پیاده سازی می شود.

  • حفاظت از جان افراد در برابر نشتی جریان

  • حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی در برابر نشتی جریان

  • حفاظت از افراد و تجهیزات در برابر صاعقه و ولتاژهای قوی

  • فراهم آوردن شرایط ایده‌ال جهت کار

  • جلوگیری از ولتاژ تماسی

  • حذف ولتاژ اضافی

  • انتقال جریان ناشی از اتصال برق به بدنه دستگاه

  • انتقال جریان ناشی از اتصال برق به ادوات فلزی مانند پایه کف کاذب، شاسی های فلزی و موارد مشابه

  • جلوگیری از آتش سوزی بر اثر اتصال برق با هادی که نقش زمین را دارد

  • اطمینان از قابلیت کار الکتریکی

 

انتخاب محل چاه ارت:

چاه ارت را باید در جاهایی که پایین‌ترین سطح را داشته و احتمال دسترسی به رطوبت، بیشتر است قرار داد. چاه ارت باید حتی‌الامکان در عمق کمتری وجود داشته باشد و یا در نقاطی که بیشتر در معرض رطوبت و آب قرار دارند مانند زمین‌های چمن، باغچه‌ها و فضاهای سبز حفر کرد.

عمق چاه :

با توجه به مقاومت مخصوص زمین، عمق چاه از حداقل ۴ متر تا ۸ متر و قطرآن حدودا ۸۰ سانتیمتر می‌تواند باشد. در زمین‌هایی که با توجه به نوع خاک دارای مقاومت مخصوص کمتری هستند، مانند خاک‌های کشاورزی و رسی عمق مورد نیاز برای حفاری کمتر بوده و در زمین‌های شنی و سنگلاخی که دارای مقاومت مخصوص بالاتری هستند نیاز به حفر چاه با عمق بیشتر است. برای اندازه‌گیری مقاومت مخصوص خاک از دستگاه‌های خاص استفاده می‌شود. در صورتی که تا عمق ۴ متر به رطوبت نرسیدیم و احتمال بدهیم درعمق بیشتر از ۶ متر به رطوبت نخواهیم رسید نیازی نیست چاه را بیشتر از ۶ متر حفر کنیم. به طور کلی عمق ۶ متر و قطر حدود ۸۰ سانتیمتر برای حفر چاه پیشنهاد می‌شود.

 

اتصال سیم به صفحه مسی:

اتصال سیم به صفحه مسی بسیار مهم است و هرگز و در هیچ شرایطی نباید این اتصال تنها با استفاده از بست، دوختن سیم به صفحه و یا … برقرار شود. بلکه حتما باید سیم به صفحه، جوش داده شود و برای استحکام بیشتر با استفاده از ۲ عدد بست سیم به صفحه بسته شده و محکم شود.

برای جوش دادن قطعات مسی به یکدیگر از جوش برنج یا نقره استفاده شود و در صورت عدم دسترسی به این نوع جوش از جوش (Cad weld)  استفاده شود.

 

حفر چاه ارت:

با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه چاهی با عمق مناسب و در مکان مناسب (با توجه با راهنمای انتخاب محل چاه ارت) حفر شود. شیاری به عمق ۶۰سانتیمتر، از چاه تا پای دکل برای مسیر سیم چاه ارت تا برقگیر روی دکل، همچنین برای سیم ارت داخل ساختمان حفر کنید. در صورتی که مسیر ۲ سیم مشترک باشد بهتر است مسیر دو سیم ایزوله شود. همینطور مسیر سیم‌ها باید کوتاهترین مسیر بوده و سیم میله برقگیر و ارت حتی الامکان مستقیم و بدون پیچ و خم باشد و نبایستی خم‌های تند داشته باشد و در صورت نیاز به خم زدن سیم، در طول بیش از ۵۰ سانتیمتر انجام شود.

واحد اندازه گیری چاه ارت:

واحد اندازه گیری چاه ارت مقاومت چاه یا اهم می باشد. این عدد برای ساختمان مسکونی زیر 5 اهم و برای اتاق سرور و اماکن حساس زیر 2 اهم می باشد.

نحوه ی اجرای چاه ارت:

به طور کلی، در شرکت الولوله علاوه بر خدماتی همچون نصب انشعاب فاضلاب و بازسازی ساختمان، حفر چاه ارت به دو روش انجام می شود:

۱- روش زمین عمقی: ساده‌ترین روش ممکن در راستای احداث چاه ارت، روش زمین عمقی است. در این روش تنها از چاه معمولی برای اجرای چاه ارت استفاده می گردد. این روش مدل متداول ایجاد چاه ارت است. چاهی با عمق بالا حفر می شود. سپس صفحه مسی داخل آن قرار داده شده و با مواد مخصوص پر می شود.

۲- زمین سطحی: حفر چاه ارت به روش زمین سطحی نسبتا پیچیده است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. این شیوه بیشتر در مناطقی اجرا می شوند که قابلیت حفر عمیق ندارند. در روش زمین سطحی، ارتفاع از سطح دریا باید پایین باشد. به همین دلیل است که اجرای این روش را بیشتر در شهرهای شمالی و جنوبی کشور شاهد هستیم.

پستی و بلندی اطراف چاه ارت سطحی هم نباید زیاد باشد و در مجموع باید زمین مسطحی را برای انجام این کار در اختیار داشته باشیم. از دیگر شرایط لازم برای اجرای این نوع چاه باید به فضای لازم برای حفاری و زیاد بودن فاصله میان سایت و دکل اشاره داشت.

به دلیل این که روش زمین سطحی مزایای بیشتری را نسبت به زمین عمقی به دست می دهد، بیشتر از آن در اجرای یک چاه ارت استاندارد بهره می برند.

این روش زمانی که انجام می پذیرد که امکان حفر چاه عمیق برای ما وجود ندارد.

لوازم چاه ارت:

صفحه مسی: صفحه مسی چاه ارت در ابعاد مختلف و به قطر 3 و 5 میلیمتر تولید می شود. ابعاد این صفحه برای مناطق مرطوب 40*40، نیمه مرطوب 50*50 و خشک 70*70 مناسب است. هر چه ابعاد صفحه بزرگ تر و قطر آن بیشتر باشد رسانایی بهتری خواهیم داشت و طول عمر چاه نیز بالاتر می رود. در حالت عادی و برای اتاق سرور صفحه مسی 60*60 با درجه خلوص بالا مناسب است.

سیم مسی بدون روکش: سیم مسی بدون روکش با قطر 50 تا 95 برای اتصال صفحه به شینه ارت انتخاب می شود.

مواد کاهنده: این مواد برای کاهش مقاومت خاک دور صفحه ریخته می شود. در قدیم از مخلوط ذغال و نمک به عنوان کاهنده استفاده می شد.  اکنون از بنتونیت یا سایر مواد تولید شده دارای تاییدیه استفاده می شود.

ژل کاهنده: این ژل با ترکیب با مواد کاهنده سبب کاهش بیشتر مقاومت خاک و بالاتر رفتن عمر چاه می گردد.

خاک رس یا خاک سرند شده: برای پر کردن بقیه فضای چاه

لوله پولیکا: یک لوله پلیکا سوراخ سوراخ شده برای آبیاری چاه ارت

جعبه ارت: بر روی دیوار یا در محلی نصب شده و سیم ارت چاه و سایر سیم های ارت در آن سربندی می شود.

کابشو: برای اتصال سر کابل مسی چاه به شینه ارت متناسب با سایز کابل

 

نظرات (۰)

ارسال نظر